Palm Beach Derby een groot succes

Afgelopen weekend werd op het Wellington in Palm Beach, Florida dit jaar voor het eerst een Dresuur Derby verreden. In deze Derby worden er twee ruiters aan het hetzelfde paard gekoppeld en moeten daar vervolgens achter elkaar een dressuurproef mee rijden. De ruiter met de dan hoogste score gaat door naar de volgende ronde.

Omdat het om slechts een try-out ging in Florida, namen slechts vier ruiters deel aan deze nieuwe competitievorm. Het ging tussen de Amerikaanse Adrienne Lyle, de Canadese Karen Pavicic, de Duitser Christoph Koschel en Lars Petersen uit Denemarken.

Het was na de eerste ronde Christoph Koschel die met het paard Von Primaire, het paard van Kelly Layne, de hoogste score behaalde (71,42%) tegen Karen Pavicic. Tussen Lars Petersen en Adrienne Lyle was het Adrienne die deze ronde won met Fortune and Fame, het paard van Melody Jackson, met een score van 66.57%.

Vervolgens namen Christoph Koschel en Adrienne Lyle het tegen elkaar op in de finale op de KWPN hengst Zango. Hier was het Adrienne Lyle die won met een percentage van 66.81 en verwees Christoph Koschel hiermee dus naar een tweede plaats met een score van 64.05%.

Koschel: "Deze vorm van dressuurrijden is erg leuk voor het publiek, des te meer je het verschil tussen de verschillende ruiters goed kunt waarnemen".
De organisatie heeft aangegeven dat volgend jaar zeker een uitbreiding van deze rubriek te verwachten valt.

 

Voor het volledige overzicht klik hier.