Ook dit jaar weer kampioenschap voor jonge dressuurpony´s

Ook dit jaar weer kampioenschap voor jonge dressuurpony´s

Ook dit jaar wordt er weer een KNHS-Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony´s georganiseerd. In de maand juli vinden de selectiewedstrijden plaats, de finale is op 19 augustus in Kootwijk. Het kampioenschap is open voor pony´s van vier, vijf en zes jaar oud.





Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd, in samenwerking met het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NF) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS). Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Wie kan meedoen?
Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vierjarige (geboren in 2013), vijfjarige (geboren in 2012) en zesjarige (geboren in 2011) pony’s meedoen die behoren tot de categorie C of D. De selectiewedstrijden worden georganiseerd door stamboeken, maar alle pony's die aan de deelnamevoorwaarden voldoen kunnen uiteraard aan elke selectiewedstrijd meedoen.

Selectieprocedure
In de maand juli (2017) worden in het hele land selectiewedstrijden gehouden. Tijdens deze selectiewedstrijden worden de pony’s beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Er komen steeds maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan om op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te tonen. De beste twintig combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor de finale om het kampioenschap. Deze finale is op 19 augustus 2017 in Kootwijk.

Competitiekalender 2017
*1 juli De Mortel (NB) – NRPS
*1 juli Locatie nog niet bekend - NWPCS
*7 juli Ter Aar (NH) – NRPS
*9 juli Hellendoorn (OV) – NWPCS
*12 juli Lunteren (GLD) – NRPS
*15 juli Assendelft –NRPS
*16 juli Sevenum (LB)- NWPCS
*22 juli Ermelo (GLD) – NF
*22 juli Tolbert (GR) – NRPS
*19 augustus Kootwijk (finale) – KNHS

Kijk hier voor meer informatie over het KNHS-Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony´s.