Nederlandse jeugd viert feest in Roosendaal

Nederlandse jeugd viert feest in Roosendaal
De slotdag van de internationale Christmas Horse Show CDI Roosendaal kleurde voornamelijk Nederlands. Zowel bij de pony-ruiters, junioren als young riders haalden de oranje-ruiters de overwinning.

Deze ochtend haalde Sanne Buijs de overwinning bij de Children. Samen met de 10-jarige KWPN-ruin, Happy Feet werd Buijs unaniem tot winnaar bekroond. HEt duo haalde met 72,344% een voorsprong van bijna vijf procent op landgenote Sanne van der Pols in het zadel van Excellentie (v. Don Schufro).

Bij de pony ruiters haalde Thessa Gilberts het nipt van landgenote Shanna Baars.  Gilberts reed met de zevenjarige Baumann's DEspino (v. Fs Don't Woryy) naar een totaal van 74,375%.  Baars volgde op de tweede plaats met Don Camillo du Bois (v. Dornick) met een score van precies 74%. Het podium werd compleet gemaakt door de Duitse Carlotta Holtkamp-Endemann met Caspar HE (v. Constatin).




Daphne van Peperstraten is met Greenpoints Cupido (v. Johnson) bij de junioren (bijna) onverslaanbaar. Op de eerste dag van CDI Roosendaal begon Van Peperstraten met een vijfde plaats, maar voegde gisteren en vandaag weer twee overwinningen aan haar palmares toe. Met een score van 75,917% gaf ze haar concurrenten ruimschoots het nakijken. Op de tweede plaats volgde met precies 3% minder Charlotte Richmond met Hermes (v. Dreamcatcher). Sophie Reef mocht de derde prijs in ontvangst nemen met Rue Noblesse (v. Rosentau).

Amerikaanse Uzunhasan bij de young riders


De in Nederland woonachtige Lina Uzunhasan wist twee van de drie juryleden met Donna Ray (v. United) te overtuigen. De Amerikaanse reed naar de overwinning met Donna Ray (v. United) met een totaal van 74,250%. Lisanne Zoutendijk volgde met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) met 72,875%. Met de vijftienjarige schimmelhengst Velazquez werd Robin Bernoski derde.

Klik hier voor de uitslag.