Nederlandse jeugd knap tweede in Nations Cup Hagen

Nederlandse jeugd knap tweede in Nations Cup Hagen



De Duitse jeugd bleek heer en meester gisteren tijdens de jeugd Nations Cup in Hagen. Net als bij de Young Riders reden de Duitsers naar de overwinning. De drie thuis-ruiters reden scores boven de zeventig procent.


Het was de zestienjarige Linda Erbe die met Fierro 4 (v. Fürst Wettin) de overwinning bracht voor het Duitse team. De combinatie scoorde 75,811%. Johanna Sieverding zorgde voor het tweede meetellende resultaat met Lady Danza. Samen met de Dimaggio-dochter verzamelde ze 73,694%. Rebecca Horstmann en Friend of mine 2 (v. For Compliment noteerde het streepresultaat van 73,234%.

De Nederlandse dressuurjeugd volgde op de tweede plaats en liet zo Zwitserland achter zich. Het beste Nederlandse resultaat kwam van Daphne van Peperstraten met de Johnson-zoon Greenpoint's Cupido. Peperstraten verzamelde 74,099% en plaatste zich zo op een individuele tweede plaats.

Landgenote Zoe Kuintjes noteerde eveneens ruim 70%. In het zadel van Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhal) reed ze naar een totaal van 71,982%. Mylene Spaak en Ziteldo (v. Royal Dance) kreeg 68,964% genoteerd.



Bij de Zwitsers was het Léonie Guerra (Anton, v. De Noir) die het beste resultaat plaatste met 72,523%.

Klik hier voor de uitslag.