Nederlandse dressuurtoppers naar tweede plaats in Nations Cup Rotterdam

Nederlandse dressuurtoppers naar tweede plaats in Nations Cup Rotterdam
De eerste Nations Cup van het CHIO Rotterdam zit erop. Het zijn de Amerikanen die hier oppermachtig zijn in de dressuur. Zo was er een score van 79.460% voor Laura Graves die met haar KWPN-er Verdades (v. Florett As) waarmee ze de overwinning voor de Amerikanen verzekerde.

Ook Olivia Lagoy-Weltz en haar De Noir nakomeling Lonoir waren goed voor een score van 74.580%. Het was vervolgens Kasey Perry-Glass die met haar Goerklintgaards Dublet (v. Diamond Hit) met een score van 71.560% genoeg behaalde om de Amerikanen van de winst te verzekeren. Zij sloten hun dag af met een score van 225.600%.

Voor het Nederlandse team was er vervolgens een fantastische tweede plaats. Daarbij kwam de beste score van Madeleine Witte-Vrees die haar mooie Cennin (v. Vivaldi) naar een score wist te rijden van 75.560%. Daarmee pakt ze ook individueel de tweede plaats. Hans Peter Minderhoud zorgde vervolgens met Glock's Johnson TN N.O.P. (v. Jazz) voor een score van 73.400% wat individueel goed was voor een vijfde plaats. Het was vervolgens Edward Gal die zijn Glock's Voice (v. De Niro) nog naar een score wist te rijden van 73.020% en individueel naar een zesde plaats. Het wegstreep resultaat kwam van Diederik van Silfhout die zijn relatief groene Four Seasons 19 (v. Fürst Piccolo) nog naar een score stuurde van 72.320%. Het eindtotaal kwam uit op 222.080%.

De derde plaats ging naar het team van Zweden. Hier was het hoogste resultaat van Therese Nilshagen en haar Dante Weltino Old die in totaal 73.820% behaalden. De eindscore van het Zweedse team komt uit op 212.400 %.

Het Duitse team dat haar C-team op pad stuurde voor deze Nations Cup eindigt op een vierde plaats met een totaal van 206.300%. Het Britse team sluit vervolgens de top vijf af door te eindigen met een score van 205.340%.

Klik hier voor alle resultaten

Klik hier voor de individuele ranking