Mooie tweede plaats voor Nederlandse team op eerste dag EK Juniors dressuur

Mooie tweede plaats voor Nederlandse team op eerste dag EK Juniors dressuur
Vandaag vond het eerste deel plaats van het EK dressuur voor de Juniors in Roosendaal. In deze competitie nemen teams van vier ruiters per land het tegen elkaar op.

De Duitsers wisten zich goed te handhaven dankzij Rebecca Horstmann die Friend Of Mine (v. For Compliment) bereed. Samen behaalden ze een prachtige score van 73,703% wat haar de beste amazone van dit eerste deel maakte. Johanna Sieverding kwam ook voor haar thuisland Duitsland in de ring samen met Lady Danza (v. Dimaggio) en reed zich naar een vierde plaats met 71,081%.

Als tweede eindigden de Nederlanders mede dankzij Thalia Rockx op de rug van Verdi de la Fazenda (v. Florett As) die 71,243% kregen van de jury, ze werden zo derde. De amazone behaalde vorige maand trouwens al brons op het NK. Haar teamgenote Florence Siemer bereed Zidane (v. Inspekteur) en behaalde 70,108% procent, goed voor een zevende plaats.

Ook de Belgen eindigden in de top tien. Als team nestelden ze zich op de zevende plaats. Camille Vangheluwe en Fbw Rainman (v. Rubicell) reden 67,270% bij elkaar en werden zo 24e. Het was dankzij Charlotte Richmond dat ons land uiteindelijk zo goed scoorde, want zij en Hermes (v. Dreamcatcher) waren goed voor 69,243%.