Minderhout zet Nederland op voorlopige tweede plaats

Minderhout zet Nederland op voorlopige tweede plaats
Hans Peter Minderhoud zette zojuist met een imponerende proefĀ zichzelf en hetĀ Nederlandse team op de voorlopige tweede plaats.Ā Van de jury kreeg hij een score vanĀ 74,371%Ā met de in topvormĀ verkerende Glockā€™s Johnson TN. Kristina Sprehe en Desperados reden eenĀ gouden proef met een score van 78,814%.Ā  Waarmee het goud voor het Duitse team al bijna vast staat.

Na de eerste ruiters van alle landen staat het team van Nederland op een fraaie tweede plaats, alleen de favoriet Duitse scoorden beter. De concurrentie uit Spanje, Zweden, Denemarken, Amerika en Groot-BrittanniĆ« bleef beduidend onder de knappe openingsscore van Van Silfhoumet de KWPN-hengst ArlandoĀ  een fantastisch debuut maakte. Met 73,414% bleef hij maar een fractie achter Fabienne LĆ¼tkemeier, die als eersteĀ  de landenwedstrijd opende om acht uur vanochtend.


Na zijn rit in de Grand Prix dressuur van de Alltech FEI World Equestrian Games verlietĀ Hans Peter MinderhoudĀ de ring met een tweeslachtig gevoel. "Ik ben niet jubelend over mijn optreden met Glock's Johnson TN, maar wel tevreden. Mijn paard had de vorm om een net iets betere proef neer te zetten", aldus Minderhoud, die de door de gestaag neervallende regen steeds slechter wordende bodem als hoofdschuldige aanwees. Bondscoach Wim Ernes was nog iets krachtiger in zijn uitspraak. "Ik vind het voor een WK een onvoldoende bodem.""Ik ben tevreden hoe Glock's Johnson TN rondging afgezien, van het hakkeltje in de changementen om de twee. In stap hield Johnson zich iets in, maar dat vond duidelijk zijn oorzaak in de bodem. Daar stapt hij, omdat de bodem erg zuigt, net iets minder naar voren als je zou wensen. In Rotterdam zetten we een echt sprankelende proef neer en dan hoop je dat je zo een rit op zijn minst kunt evenaren en dat lukte me net niet. De hoop op zo'n sprankelende rit was echt niet ongegrond, want gisteren ging Johnson zo bokkend door de losrijpiste dat ik er bijna afviel. Een teken dat hij superfit is. Daarom ben ik wel tevreden, maar barst niet in jubelen uit", vertelde Hans Peter.

Het was ook Minderhoud die even terugkeek op de progressie die de goedgekeurde KWPN dekhengst het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. "Begin dit jaar liep Johnson zijn eerste Grand Prix, daarna had hij een half dekseizoen, een paar wereldbeker kwalificaties en vervolgens nog een paar wedstrijden. En nu hier zo acteren! Dat is iets waarover ik alleen maar tevreden mee kan zijn, temeer als je bedenkt dat het heel lang geleden is dat ik op zo'n slechte bodem heb gereden", aldus Minderhoud, die ook nog even de loftrompet stak over Diederik van Silfhout. "Naar mijn mening heeft Diederik vanochtend het beste uit zijn paard en uit zichzelf gehaald".
Bondscoach Wim Ernes was ook tevreden. "De teamspirit is heel goed en iedereen gaat er voor, daarom houd ik ook goede hoop voor de dag van morgen".






MorgenĀ is het de beurt aan Edward Gal metĀ Glockā€™s VoiceĀ om 08.45 uur. Adelinde Cornelissen metĀ Jerich Parzival N.O.P.Ā zal als laatste Nederlander om 14.39 uur de piste inrijden.

Klik hier voor de uitslagen.Ā 
De wedstrijd is live te volgen op Nos.nl
.