Milou Dees aan de leiding in Waregem, Micky Schelstraete overtuigt in de ponyrubriek

Milou Dees aan de leiding in Waregem, Micky Schelstraete overtuigt in de ponyrubriek
Deze ochtend stond op de internationale dressuurwedstrijd in Waregem eerst een individuele proef voor de junioren op het programma.

Het was landgenote Milou Dees die de overwinning op haar naam wist te schrijven. In het zadel van Francesco, haar eerste paard, reed ze naar een score van 71.447% tijdens haar internationaal juniorendebuut. Deze combinatie reed afgelopen maand pas een eerste kaderwedstrijd bij de junioren, en weet nu dus een mooi resultaat neer te zetten op korte tijd. Francesco is een pas zevenjarige nakomeling van Florencio.

De Britse Rebecca Bell volgde op de tweede plaats met Nibeley Union Hit met een score van 71.184%. De laatste podiumplaats was voor de Duitse Helena Ernst. Met Rose Magic 2 reed zij een proef die beloond werd met 69.956%. Dankzij Florence Siemer (Zidane) en Nicole Verschoor (Charmander) waren ook de vierde en vijfde plaats voor Nederland.

De volgende proef was er één voor de ponyruiters. Maar liefst 30 ruiters kwamen aan de start in deze individuele wedstrijd. De Nederlandse ruiters wisten hierbij het volledige podium te bezetten.

Goud was voor Micky Schelstraete. Met Elin's Noncisdador wist zij de jury te overtuigen, hun score was 71.667%. Landgenote Shanna Baars stond lange tijd aan de leiding, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats. In het zadel van Don Camillo du Bois verzamelde zij 71.463%.

Kiki Romney sloot het Nederlands podium af. Met Reedborder Amazing reed ze een score van 70.772% bij elkaar. Voor de Duitse Laura Kubiak (Chico 679) en Michelle Kramer (Campsterhoven's Baldato) was er ook nog een plaats in de top vijf.