Madeleine Witte-Vrees en Charmeur wint Intermediaire II-debuut

Madeleine Witte-Vrees en Charmeur wint Intermediaire II-debuut
In Liempde heeft op zondag de KWPN-hengst Charmeur zijn wedstrijddebuut in de Intermediaire II gewonnen. De hengst maakte na twee jaar zijn rentree in de wedstrijdsport. De Florencio-nazaat debuteerde met net geen 70% overtuigend in de Intermediaire II. “We hebben altijd in Charmeur geloofd en het is extra leuk dat we dit in de eerste start op dit niveau waar hebben kunnen maken”, verklaart zijn amazone Madeleine Witte-Vrees.

Voor de wisselseries en een pirouette liet de hengst achten noteren, voor de piaffe- en de passagetour een mooie rij zevens. “Ik kan ook zeker niet verwachten dat hij na twee jaar foutloos op  dit niveau loopt. De moeilijke onderdelen gaan harstikke goed, als we de foutjes wegpoetsen zit er zeker nog meer in het vat.”

Mooie houding
“Het is fijn als je er zelf in gelooft dat het de eerste keer ook meteen goed uitpakt. Ik denk zeker dat ik de komende jaren een fijn Grand Prix-paard aan hem ga hebben. Ze hebben allemaal hun eigen plus- en minpunten, maar bij Charmeur is het totaalplaatje geweldig.  Met die mooie houding van hem scoren we snel hoge punten.”

Ritme
De komende periode start Witte-Vrees de hengst een aantal keer in het voorportaal van de zwaarste klasse. “We geven hem de tijd om in het ritme te komen. In de loop van volgend jaar zullen we Grand Prix starten”, aldus de amazone die ook de KWPN-hengst Wynton (v.Jazz) en de KWPN-goedgekeurde Cennin (v.Vivaldi) op het hoogste niveau heeft.