Laura Quint en Sanne Voets promoveren naar A-kader

Laura Quint en Sanne Voets promoveren naar A-kader

De goede resultaten afgelopen weekend in Doha en Vidauban hebben voor Sanne Voets en Laura Quint nog een prettige bijkomstigheid. Ze reden beiden hun benodigde A-kaderscore op een internationale wedstrijd. Sanne promoveert met Zoya Sollenburg naar het Paralympisch kader, Laura zit vanaf nu in het A-kader bij de junioren met de hengst Velazquez.





Laura Quint (Heerde) is momenteel in Zuid Frankrijk waar ze deelneemt aan het CDI Vidauban. Afgelopen weekend eindigde de 17-jarige amazone met haar bij het KWPN goedgekeurde schimmelhengst Velazquez (Krack C x Alasca) in de teamtest met een percentage van 69,414% op de vierde plaats. Daarmee promoveren Laura en Velazquez naar het A-kader bij de junioren. In de eerste wedstrijd van de KNHS MDH Kostendrukkers Cup in Oud Gastel eindigde de combinatie onlangs op de tweede plaats met 70,32 procent, waarmee ze ook een belangrijk stap zetten naar promotie.

Zoya Sollenburg (Metall x Let’s Go V) is na Vedet PB N.O.P. het tweede paard voor Sanne Voets (Berghem) in het Paralympisch kader. In het fantastisch mooie hippische complex Al Shaqab in Doha waren Sanne en de voormalig fokmerrie Zoya Sollenburg vorige week oppermachtig in Grade III. Ze wonnen alle drie de proeven. In de team- en de individuele proef reden ze prachtige percentages van 70,965 en 71,220. Nog beter ging het afgelopen zaterdag in de Kür op Muziek die 76,417% opleverde. Nationaal werden al A-kaderscores behaald wat resulteert in de promotie.

Sanne neemt donderdagavond tijdens Indoor Brabant met Vedet PB N.O.P. deel aan de KNHS Para Dressuur Trophy en zal daarnaast ook nog een demonstratie verzorgen.