KWPN tweede beste springstamboek ter wereld

KWPN tweede beste springstamboek ter wereld
Niet alleen de FEI rankings zijn ge-update maar ook de WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses) ranking is vernieuwd. Voor de derde maand op rij staat het BWP (Belgisch Warmbloed Paard) bovenaan de ranking van de springlijst.

Het KWPN volgt op de tweede plaats voor het Holsteiner Verband.

Halifax blijft BWP's beste ambassadeur.

In de individuele ranking blijft Halifax vh Kluizebos (v. Heartbreaker) het beste springpaard ter wereld. Het BWP dankt dan ook zijn leiderspositie aan de kunsten van deze hengst. Ook Gancia de Muze (v. Malito de Reve) en Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder vd Zuuthoeve) staan in de top tien.

Het KWPN wordt vertegenwoordigd door de nummers twee en zes in de individuele ranking. G&C Arrayan (v. Baloubet du Rouet) is het tweede beste springpaard ter wereld. Farrington's Creedance (v. Lord Z) is de nummer 6 en tevens ambassadeur van het KWPN.

3 Belgische stamboeken kleuren top zes

Verder is ook het sBs stamboek aanwezig in de top 10 van de wereldlijst.  Het sBs wordt uitermate goed vertegenwoordigd door de nummer 5 van de wereld, HH Azur (v. Thunder vd Zuuthoeve). Zo strand het sBs op de vierde plaats.

Het Zangersheide Stamboek strand top de zesde plaats in de WBFSH ranking. Smolders' Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) is met zijn 11de plaats de beste ambassadeur van het Zangersheide.

Klik hier voor de stamboek ranking.

Klik hier voor de individuele ranking.