Kristine Moller vooraan in Prix St. Georg Lier

Kristine Moller vooraan in Prix St. Georg Lier
Deze ochtend is de kleine tour van de CDI3* van start gegaan. In de Prix St. Georges kwamen maar liefst 35 combinaties aan de start. Deze proef nam dan ook heel de voormiddag in.

De Belgische Isabel Cool leek lange tijd op weg naar een thuis overwinning te zijn. Met Coolhorses Constand (v. Vic) bleef ze zeer lang op de eerste plaats staan met een totale score van 71.500%. Uiteindelijk wist de van oorsprong Deense Kristine Moller, die voor Luxemburg rijdt, de proef te winnen met de bruine hengst Excalibur (v. Ehrentanz I). De jury gaf voor hun proef een zeer mooie score van 73.184%. Lier moet wel een speciale plaats zijn voor Moller, de vorige editie won ze ook al verschillende proeven. Tom Franckx werd derde met de achtjarige Dolores Van De Kwikkaard (v. Zucchero). Hij behaalde een totale score van 71.368%. Tom Franckx en Dolores wonnen enkele weken geleden nog op de ‘Winter Equestrian Nights’ in Lier.

Verder in de top vijf zagen we de Britse Rebecca Edwards met Don Archie (v. Dimaggio) en de Duitse Anna-Christina Abbelen met First Lady 212 (v. Florencio). Zij behaalden 71.158% en 70.974%.

De beste Nederlandse combinaties tijdens deze druk bezette Prix St. Georg was Jenneke Overduin. In het zadel bij KWPN hengst Candreo  behaalde de amazonde 69.263%, daarmee viel het duo net buiten de top 10 op de elfde plaats.

Klik hier voor de resultaten.

 

Kristine Moller_Excalibur_Lier (1)   Kristine Moller_Excalibur_Lier (2)   Isabel Cool_Coolhorses Constand_Lier   Tom Franckx_Dolores Van De Kwikaard_Lier