Krista Kolijn domineert op CDI van Nice

De verschillende Nederlandse deelnemers die naar Nice waren afgereisd voor het driesterren CDI kwamen ook vandaag weer goed mee. Zo was er voor Krista Kolijn de overwinning bij de Freestyle Intermediate I. Zij reed hier naar de winst met haar OO-Seven nakomeling Wish, met wie ze naar een mooie score wist te rijden van 71.650%. De combinatie werd met name beloond voor hun oefeningen als het schouderbinnenwaarts en de pirouette die rechtsom uitgevoerd werd.

De Belgische amazone Laureen Poncelet eindigde met haar Andretti 13 op een tweede plaats met een score van 70.500%. Voor hen waren er vooral hoge cijfers voor de uitgestrekte draf en galop. Als derde eindigde de Italiaanse Claudia Montanari die hier met haar Friese hengst Titus fan de Marren (v. Rindert 406) naar een score reed van 69.875%.

Voor Krista Kolijn was er ook bij de Young Horses finale voor de zesjarigen nog een mooie tweede plaats. Ditmaal met haar Graaf Lincom CL (v. Furst Romancier) met wie ze naar een score reed van 78.4%. Het was de Italiaanse Norma Paoli die hier met Lisara 2 naar de winst reed met een proef die door de jury beloond werd met een score van 80.4%.

Bij de finale voor de ponies was het vervolgens Lilli van der Hoogen die zich op het podium wist te rijden. Samen met haar Flamenco Star 2 (v. Flying Dream) was er een mooie derde plaats met een score van 69.444%. Zij moest enkel de Duitse amazone Thabea Schroer voor zich op het podium dulden. Schroer reed namelijk met haar Danilo 80 (v. Dornik B) naar de overwinning met een score van 72.607%, terwijl ze met haar andere paard Equestricons Day of Diva (v. FS Don't Worry) nog naar de tweede plaats reed met een score van 72.222%.

Klik hier voor alle resultaten