Kiki Romney blijft Britse overmacht voor in Compiègne

Kiki Romney blijft Britse overmacht voor in Compiègne
Kiki Romney ging vanmorgen naar individuele winst in de team wedstrijd van de ponies op het CDIO5* van Compiègne. In de landenwedstijd ging de winst naar Groot-Brittanië die net voor Nederland eindigde dankzij een twee, derde en vierde plaats.

Samen met Reebording Amazine was Romney met haar score van 71.795% enkele tienden van een procent beter als de Britse concurrentie. Twee van de drie juries zette de Nederlandse combinaties op één, enkel de Nederlanse jury Mariette Sanders-van Gansewinkel plaatste de amazone op plaats drie. Zij verkoosAnya Kolleth en SL Lucci. Maar de Britse amazone volgde op de tweede plaats met gemiddelde score van 71.752%.

Ook de derde en vierde plaats ging naar de Britten. Megan Barratt stuurde haar Velido's Starlight naar 70.470% en werd derde, terwijl Isobel Lickley vierde werd met Valido's Sunshine.

Nederland zat in de achtervolging met Mikcy Schelstreate die de top 5 compleet maakte. In het zade bij haar Elin's Noncisdador kreeg de amazone 68.803% van de jury. Thessa Gilbers werd zesde met Baumann's Magare.

Kijk hier voor alle resultaten.