KFPS start centraal onderzoek met 23 hengsten

KFPS start centraal onderzoek met 23 hengsten
Dinsdag zijn 23 hengsten van start gegaan in het verlichtingsonderzoek, dat dit jaar plaatsvindt in Hippisch Centrum Exloo. Dit is een groter aantal dan de voorgaande jaren. In vergelijking met voorgaande jaren zijn minder hengsten uitgevallen in het voortraject. De hengsten werden tijdens de aanlevering in prima conditie voorgesteld. Twee hengsten konden na het veterinaire onderzoek (nog) niet ingecheckt worden. Deze hengsten mogen tijdens de uitgestelde aanlevering, over twee weken, opnieuw aangeboden worden. Het gaat om de 6-jarige Kije (Dries 421 x Feitse 293) en de 4-jarige Sake (Sipke 450 x Jasper 366).

Tijdens de aanleveringsdag vond tevens de beoordeling plaats van de vier Sporthengsten, voor deelname aan het verkorte hengsten. De Hengstenkeuringsjury wees geen van deze hengsten aan.

Het verloop van het Centraal onderzoek kan verder gevolgd worden op de weblog die binnenkort op de KFPS-site te vinden zal zijn.

De beide eindbeoordelingsdagen zullen dit jaar weer op zaterdag gaan plaatsvinden, discipline rijpaard: 11 november en de aangespannen disciplines: 9 december.