Jeanine Nieuwenhuis naar het WK voor jonge dressuurpaarden

Jeanine Nieuwenhuis naar het WK voor jonge dressuurpaarden
Gisteren werd de halve finale van het WK voor jonge paarden gereden, hierin wist Jeanine Nieuwenhuis zich met 2 paarden te klasseren voor de finale in Ermelo in juli. Nieuwenhuis was de concurrentie te snel af en zo reed ze met haar merrie Great Lady TC (v. Bretton Woods) een zo goed als vlekkeloze ronde, ze strandden met een puntentotaal van 87,60 punten. Ook geselecteerd voor het WK haar paard Genua TC (v. Charmeur), dankzij een score van 81,60.

Adelinde Cornelissen en haar goedgekeurde Totilas zoon Governor-STR waren goed voor een tweede plaats met een puntentotaal van 85,20. Cornelissen won ook de vijf- en zevenjarige en zo sloot ze de wedstrijd af met een gedeelde tiende plaats met Goodman. De jury was lovend over de zoon van Totilas, hij toonde een zeer goede galopreprise, ze rijd ook een gelijkmatige proef met mooie overgangen, aldus jurylid Adriaan Hamoen.

De finale van het wereldkampioenschap jonge  dressuurpaarden wordt gereden in Ermelo op 13 en 15 juli. Andere combinaties die ook een startplaats wisten te bemachtigen zijn:

Kim van de Velden met Guadeloupe-Beau (v. Bordeaux): 82,00 punten
Joyce Heuitink met Gaudi Vita (v. Apache): 80,80 punten
Laurens van Lieren met Grandeur A (v. Jazz): 80,20 punten