Indoor Twente: El Capone wederom best scorende hengst



Een vast onderdeel van het programma is de GMB KNHS/KWPN hengstencompetitie. De dressuurhengsten openden vanmorgen het programma en geven in het avondprogramma de beurt aan hun collega’s, de springhengsten.

Wederom is het El Capone (v. UB 40) onder het zadel van Marieke van der Putten die de aandacht trekt in de hengsten competitie. In Deurne waren zij ook al de hoogst scorende combinatie met 93 punten. Vandaag  tijdens Indoor Twente  gaan zij de er weer met de winst vandoor in de klasse L en weten zij hun score zelfs te verbeteren tot een punten aantal van 94,5. Een tweede plek was er voor Diederik van Silfhout die 91 punten had met Expression (v. Vivaldi).

In de klasse Z dressuur was het Dinja van Liere die haar Duvals Capri Sonne JR (v. Duvals Capri Sonne) overtuigend naar de overwinning reed. Met 90,5 punten nam zij een ruime voorsprong op de nummer 2, Jose van Haarem en Cupido (v. Daady Cool) Patrick van der Meer met Chagall D&R (v. Jazz)en Tom Franckx met Sollenburgs (v. Winningmood) sloten de rij.

In de sterke D-jaargang was het Desperado (v. Vivaldi) die met 93,5 punten zijn eveneens getalenteerde collega’s het nakijken liet. Hij had maar liefst 4 punten meer dan de nummer 2, Don Tango B en Patrick van der Meer. Emmelie Scholtens eiste niet alleen de 1e prijs op, met Dorado eindigden zij als derde met 86 punten, vlak voor Gerdine Maree en haar Dream Boy (83 punten).

bron: persbericht Indoor Twente