Hesselhoj Donkey Boy wint Deens Kampioenschap vijfjarigen

Hesselhoj Donkey Boy wint Deens Kampioenschap vijfjarigen
Het Deens kampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden werd op zondag gewonnen door de Deense warmbloedhengst Hesselhoj Donkey Boy (v. Dancing Hit). Onder het zadel van Jan Moller Christensen haalde de hengst net geen tien.




De hengst kreeg tienen voor de stap, galop, rittigheit en perspectief. Alleen voor de draf was er geen perfecte score, maar een 9,8 ontving de hengst op dit onderdeel.

Severo Jurado Lopez werd tweede met Atterupgaards Botticelli (v. Benetton Dream). Zijn  score van 8,88 stak toch wat af bij die van Christensen. Andreas Helgstrand zat maar 2/100 achter Lopez met de Foundation-zoon Ferrari OLD.

Vierjarige dressuurpaarden


Bij de vierjarigen ging de kampioenstitel wel naar Helgstrand, met Revolution (v. Rocky Lee). Ook in deze rubriek ging de kampioen naar huis met een monsterscore van ditmaal 9,70. Revolution kreeg alleen voor de stap een mindere score, na een quotering van 8,5. Verder kreeg het duo voor alle andere onderdelen alleen maar tienen.

Simone Pearce werd bij de vierjarige paarden tweede met For Emotion (v. Foundation) met 9,16. De amazone tekende ook voor de derde plaats. In het zadel van de Zonik-zoon, Zhaplin Langholt (v. Zonik) reed ze naar 8,86.

 

Klik hier voor de volledige uitslag bij de vijfjarige paarden.
Klik hier voor de volledige uitslag bij de vierjarige paarden.