Hans Peter Minderhoud neemt de leiding over in Wereldbeker klassement

Hans Peter Minderhoud neemt de leiding over in Wereldbeker klassement
Vorige week vond in Londen de zesde manche van de Wereldbeker dressuur plaats. Ook hier werden opnieuw selectiepunten verdeeld voor de Wereldbekerfinale in Gothenburg (Zweden).

Patrik Kittel startte vorige week niet in Londen waardoor hij geen punten kon verzamelen. Hans Peter Minderhoud behaalde in Londen 17 punten en komt zo op een eerste plaats te staan met 58 punten in het totaal. Patrik Kittel valt hierdoor naar een tweede plaats met een totaal van 54 punten. De Zwitserse Marcela Krinke Susmelj staat op een derde plaats met 52 punten, zij kwam ook niet aan de start in Londen.

De top vijf wordt compleet gemaakt door Jessica Von Bredow-Werndl (47 punten) en Agnete Kirk Thinggaard en Beatriz Ferrer-Salat die beide  met op 40 punten op de vijde plaats staan.

Edward Gal staat er ook goed voor in het klassement, met een puntentotaal van 37 deelt hij  de negende plaats met Goncales Carvalho en Iseabell Werth. Verder zien we voor Nederland nog Diederik van Silfhout (23ste), Adelinde Cornelissen (27ste)  en Marjan Van Der Jagt (5este) terug in het klassement.

De volgende manche zal voor Oranje in 'eigen huis' plaatsvinden van 28 tot 31 januari tijdens Jumping Amsterdam

Kijk hier voor het volledige klassement.