Haley Watson-Greaves is nieuw Brits dressuur kampioen

Haley Watson-Greaves is nieuw Brits dressuur kampioen
Tijdens het Brits Kampioenschap spande het er om in de Kür op muziek op zondag.  Vorig jaar reed Carl Hester met de KWPN'er naar de titel winst. Dit jaar bracht hij de twaalfjarige KWPN-ruin, Alcazar (v. Contango) aan de start. De ruin is in eigendom van Hester's pupil, de Amerikaanse Katherine Bateson-Chandler.

De Grand Prix werd op zaterdag gewonnen door Lara Butler met Rubin Al Asad, met een kleine voorsprong op Hayley Watson-Greaves met WG Rubins Nite (73,78 om 73,62%). Beide paarden stammen van de hengst Rubin-Royal. Hester eindigde als derde met 71,70% met op zijn beurt een minimaal verschil met Becky Moody met Carinsio.

De Amerikaanse amazone stond haar zoon van Contango (mv. Ferro) tijdelijk af aan Hester. Zij hielp onlangs het team nog aan de derde plek in de Nations Cup in Hickstead. Alcazar genoot zijn opleiding in ons land. Jonna Schelstraete reed de knappe zwartbruine twee jaar lang en deed onder andere met hem mee aan het WK Jonge dressuurpaarden 2011 in Verden.

Het lukte Carl Hester nu om de dames voor te blijven. Zijn achterstand op Hayley Watson-Greaves kon hij echter niet goedmaken en dat betekent dat zij met Rubins Nite de nieuwe kampioen is. Ook zij is een leerling van Hester: ‘Dubbel trots op Hayley, omdat ze hem al vanaf dat hij jong is heeft opgeleid.’