Guardian S gaat niet naar de WK-selecties

Guardian S gaat niet naar de WK-selecties
De KWPN-goedgekeurde hengst Guardian S (v. Bodyuard Moorland) zal niet meedoet aan de selecties voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Dat is wat Sjef Janssen vandaag laat weten aan de media.

“Hij heeft het heel druk met dekken en we willen met zo’n jong paard nog niet volle bak aan de slag." lat hij aan Horses.nl weten. Ze gaan zich met de hengst richten op de Lichte Tour en het is dan de planning Anky hem vanaf 2018 gaat uitbrengen.

Als reservekampioen van zijn jaargang had Guardian S een lijst met uitsluitende 8-en, en een 9 en kreeg een totaal aantal punten van 84,5. Sinds oktober vorig jaar is hij ook mede eigendom van Sjef Janssen en Anky van Grunsven. Onder Kirsten Vrouwer won Guardian S dit voorjaar nog de Isah hengstencompetitie in de klasse M, maar ondertussen is hij dus volop in training bij Anky.

De hengst is pas 6 jaar oud en volop in ontwikkeling volgens Janssen. En omdat het een dekhengst is wil het duo niet volop wedstrijd met hem gaan rijden. Uit ervaring weten ze dat dat niet samen gaat. Voorlopig mag hij dus lekker dekken en kan hij zich volop ontwikkelen. Na de zomer zal Guardian S wel op wat kleinere wedstrijden verschijnen om ervaring op te doen.

Janssen aan Horses.nl: “We weten nog niet wie hem dan zal uitbrengen, maar hij zal dan waarschijnlijk op Z-niveau meedoen.”

Volgens de planning neemtVan Grunsven in 2018 ook in de wedstrijdring de teugels over en zij zal hem dan gaan starten in de Lichte Tour.