Goede start voor Nederlandse Para-ruiters in Doha




Vanmorgen zijn de eerste internationale dressuurwedstrijden voor Para-ruiters op het CHI Al Shaqab van start gegaan. Het was voor de Para-ruiters de eerste keer dat ze aan de start verschenen in Doha en de Nederlandse combinaties hebben op fantastische wijze van zich laten horen.




 In de Grade 1B werd Nicole den Dulk tweede met Wallace (v. Future) met 74,26%, achter de voor Engeland uitkomende Lee Pearson die met Zion  77,3% noteerde. Frankrijk noteerde met Anne Frederique  Royon met J'Adore (Jazz Time) een derde plaats met een score van 67,80%

In de Grade II was het de Nederlandse Rixt van der Horst was met Uniek N.O.P (v. Gribaldi) met een score van 76,67%. De tweede plaats was voor de Engelse Natasha Baker met Cabral die een score van 74,85% wist te behalen. Op de derde plaats vinden wij de Nederlandse Demi Vermeulen met Vaness (Onze Fons) met 74,07%, gevolgd door Annemiek Roling die met Ricochet (Flemmingh) 66,92% behaalde.

Sanne Voets kwam uit met haar Zoya Sollenburg. Met deze Metall-nakomeling pakte ze de overwinning met een score van 70,96% in de Grade III.
Frank Hosmar maakte het Nederlandse feest compleet, met zijn Alphaville N.O.P (Sandreo) in de Grade IV zette hij de winnende score van 71,35% neer. Ellen van den Berg werd in deze Grade met Showdiva (Havidoff) zesde met 63,53%.

Kijk hier voor alle resulaten.