Glock's Toto Jr levert dressuurveulen kampioen terwijl Incredible Summer haar naam eer aan doet.

Glock's Toto Jr levert dressuurveulen kampioen terwijl Incredible Summer haar naam eer aan doet.
Maar liefst negen dressuurveulens mogen door naar Ermelo, aangevoerd door de voor de Star Sale geselecteerde Franklin-zoon Metallic (mv. Davino V.O.D.).  Glock's Toto jr leverde de reservekampioen bij de dressuurveulens op de Centrale Keuring in Drenthe.

Marlhousja B (mv. Ampere) van J. Baas uit Kallenkote kroonde zich tot reservekampioen. Verder mogen Madison (Ferdinand x Jazz), Manchurian MB (Incognito x Apache), Maranelle (Glock's Toto jr; x Houston), Mackintosch (Giovanni x Olivi), Mc Tobi RB (Glock's Toto jr x Westpoint) en Mayra-Sarina (Governor x Flemmingh) door naar de NVK.

Juryleden Klaas Iwema, Henk Dirksen en Marian Dorresteijn kregen een even grote als sterke groep vier- tot en met zevenjarige dressuurmerries voor ogen. Ze namen de tijd om de winnares uit te zoeken en dit werd Incredible Summer.

Marian omschreef de dochter van Dream Boy als: “Royaal ontwikkeld, aansprekend en met een mooie gesloten bovenbouw. In beweging bleef ze steeds in de goede houding en liet veel afdruk zien. Daarnaast heeft ze ook een goede IBOP afgelegd.”

De vosmerrie is weliswaar gefokt in Schoonloo bij A. Somer, maar staat nu geregistreerd bij Nadia van Delft in het Brabantse Haren en komt derhalve niet in aanmerking voor de titel Drents Kampioen. Ze verdiende met haar optreden wel een uitnodiging voor de NMK.

Voor de regionale kampioenstitel werd gevraagd de nummer twee, Gerliane (Armani x pref elite Houston) van f/g J.M. Zomer uit Kerkenveld.