GHPC koopt zesjarige Glock's Total U.S. aan voor Edward Gal

GHPC koopt zesjarige Glock's Total U.S. aan voor Edward Gal
Het team van het Glock Horse Performance Center maakt zojuist via hun website bekent een nieuw talent voor de dressuur aangekocht te hebben. Het gaat hier om de zesjarige Hannoveraan Glock's Total U.S. een zwarte hengst uit Totilas.

Volgens het GHPC heeft de hengst alles in huis wat een dressuurpaard nodig heeft; "Een mooi voorkomen, drie uitzonderlijke gangen en natuurlijk een fantastisch karakter", omschrijft de GHPC op haar website.

De hengst liep in de hengstencompetitie in de klasse M naar een ruime overwinning onder het zadel van Dinja van Liere. Als driejarige werd hij tijdens het verrichtingsonderzoek reserve kampioen en voegde daar op vierjarige leeftijd nog een overwinning aan toe in de halve finale van Pavo Cup en Subli Cup. In 2017 was er vervolgens opnieuw winst in de Pavo Cup met Dinja van Liere. De hengst liet een behoorlijke indruk achter met een score boven de 90 punten.

Ook zijn nieuwe ruiter is direct bekend gemaakt. Het zal namelijk niemand minder dan Edward Gal zijn die de teugels zal overnemen van deze Totilas-zoon. ‘Hij is een geweldige, super presterende en erg getalenteerde hengst, die me meteen veel aan zijn vader Totilas doet denken. De eerste keer dat ik hem zag, was ik al onder de indruk van hem,’ laat de ruiter, die furore maakte met zowel zijn vader als opa Gribaldi, weten.