Gal en Cornelissen op eenzame hoogte in Odense

Net als gisteren zijn het de Nederlandse combinaties die het overige deelnemers veld achter zich laten tijdens de Wereldbeker dressuur in Odense. Met dezelfde twee combinaties als gisteren die ook tijdens de Kür de lakens uitdelen. Op eenzame hoogte zijn het Edward Gal en Glock's Undercover (v. Ferro) die ruim de overwinning boeken en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival (v.Jazz) die het zilver pakt.

Een geruime tijd ging Isabella Werth aan de leiding in de Kür na een zeer fraaie proef met Don Johnson (v. Don Frederico) die haar 80.275 punten opleverde. Uiteindelijk moest zij het onderspit delven toen Gal in de ring kwam met de geweldenaar Glock's Undercover. In een prachtige Kür met fantastische piaffe kreeg het duo de jury unaniem achter zich en liet daarmee de Duitse ver achter zich met een totaal score van 88.625. Cornelissen maakte een wat mindere start maar weet met Jerich Parzival de rust te herpakken om uit te komen  op 84.300, goed voor de tweede plaats.

Hans Peter Minderhout had met de onervaren Glock's Flirt vooral moeite met de galop wissels en de piaffen. Desalniettemin eindigde hij met de de jonge Floristan nakomeling op een nette vijfde plaats. Uzzo toonde onder Patrick van der Meer wat onrustig vandaag en kwam niet verder dan 71.700, waarmee achtste werd.

Kijk hier voor alle resultaten.