G-jaargang presenteert zich in Den Bosch

G-jaargang presenteert zich in Den Bosch
De hengsten uit de G-jaargang, geboren in 2011, hadden geen verplichting in de hengstencompetitie in Den Bosch. Hun ruiters lieten zien hoe de africhting van de inmiddels zevenjarige hengsten vordert. Zeven hengsten maakten hun opwachting in de Brabanthallen, waar ze geen proeven liepen maar hun sterke punten konden tonen.

Glamourdale (Lord Leatherdale uit Thuja pref van Negro, fokker J.W. Rodenburg uit Ouderkerk aan den IJssel)werd voorgesteld door Charlotte Fry en liep met veel bravoure door de draf- en galoptour heen. Met veel voorbeen liet de hengst zien te zijn toegenomen in kracht. Met zijn sterke galoppade toont de hengst veel aanleg in de arbeidspirouettes.

Nieuwe ruiter voor Ferguson
Ferguson (Floriscount uit Liebelei van Lauries Crusador xx, fokker Erika Luetjen, Grasberg) werd voorgesteld door zijn nieuwe ruiter Antonio Laiz Zandio. De hengst liet veel techniek in het voorbeen zien en volgens Bert Rutten, die de hengst becommentarieerde, zal de expressie in het voorbeen alleen maar toenemen naarmate de verzameling vergroot.

Grappa
Grappa (Fidertanz uit Zazoo ster pref PROK van Special D, fokker J. Woudsma uit Ruurlo) werd ook door een nieuwe ruiter gepresenteerd. Jean-René Luijmes liet de mogelijkheden van de door Adelinde Cornelissen opgeleide Grappa zien.

Governor
Governor (Totilas uit Orleans elite pref prest PROK van Jazz, fokker J.B.J.M. Streppel uit Wilp) liet voor het eerst na het WK weer zijn natuurlijke aanleg zien. In Ermelo nog goed voor WK-zilver, in Den Bosch liet Governor zien dat hij op schema ligt qua africhting. De hengst loopt al een serie en laat zich makkelijk verzamelen richting de pirouettes.

Ghandi
Ghandi (Bojengel uit Beaudea elite EPTM-dres PROK van Tuschinski, fokker M.A. de Groot uit Erp) scoorde als zesjarige al hoge ogen in de Pavo Cup. Met Kirsten Brouwer liet de hengst zien dat het werk hem makkelijk afgaat.

Gelegenheidscombinatie met Guardian S
Jorinde Verwimp vormt een gelegenheidscombinatie met Guardian S (Bodyguard Moorland uit Amadin elite pref sport-dres IBOP-dres PROK van Trento B, fokker Stal van de Sande uit Liempde). Guardian S doet al wat aantreden en laat zich makkelijk terugsluiten in draf en galop.  Zonder twijfel de hengst die qua africhting het verst is en waar we in de toekomst veel van gaan horen.

George Clooney
Charlotte Fry stelde de zwarte George Clooney voor. Met groot gemak loopt de hengst door de galoptour heen. Makkelijke wissels en series zonder moeite laten zien dat George Clooney zich opmaakt voor het grote werk.

Lees meer in IDS
Komende vrijdag verschijnt de nieuwe IDS, met meer informatie over de stand van zaken rondom de G-jaargang.