Frank Hosmar sluit succesvol EK Para-dressuur af met zilver

Frank Hosmar sluit succesvol EK Para-dressuur af met zilver

Het scheelde niet veel, of Frank Hosmar had net als maandag weer individueel goud te pakken. Maar in de kür was Paralympisch kampioene Sophie Wells hem vandaag net de baas. Frank Hosmar en Alhaville N.O.P. werden tweede en verdienden daarmee op het EK Para-dressuur in Zweden alle mogelijke kleuren medailles met zowel goud, zilver als (team)brons.





Na zijn kür reageert Frank Hosmar enthousiast: “Het ging supergoed, het is de eerste keer dat ik deze nieuwe kür op een wedstrijd heb gereden. De vorige kür kende ik door en door, elk tingeltje en pingeltje die wist ik gewoon. Maar je moet een keer wat nieuws. Ik vond het wel heel origineel omdat deze nieuwe kür is gecomponeerd op de muziek van de band Alphaville. Charles Monterie heeft de muziek daarvan heel mooi in elkaar gezet. Ik heb zelf de choreografie bedacht, en had voorgenomen: het moet maar een keer een stukje moeilijker. En moeilijk is het,” lacht Frank. “Maar het pakte heel goed uit.”

Ook over het EK is Frank positief. “Ik ga met een heel fijn gevoel naar huis.  Het was een topkampioenschap. Niet alleen omdat het heel goed ging, maar het is hier ook goed geregeld.” Zijn toekomstdromen steekt hij niet onder stoelen of banken. “Nu gaan we voor goud in Tokyo. Dat is m’n allergrootste droom, dat ik dat nog een keer mag meemaken. Samen met mijn trainster Adelinde Cornelissen ga ik gaan gewoon door met trainen: alles finetunen en nog beter maken. Alphaville is de laatste tijd alweer zoveel meer gaan draven. Hij is nu twaalf en ik heb heel vaak gedacht, dit is toch wel de limit van hem en meer kan hij niet. Maar elke keer trekt hij weer een nieuwe laatje open en dan ontdekt hij ‘hé, maar dit kan ik ook’. Het is heel erg leuk om met dit paard te werken, het is echt een fantastisch dier en je ziet hoe braaf hij is. Je kunt hem even heet maken maar hij is ook zo weer top relaxed. Het is een superfijn beest. “

Na een drukke week gaat Frank zeker geen vakantie vieren. “Ik heb twee jonkies thuis staan, daar gaan we straks ook gewoon mee door. Die hebben nu even vakantie gehad en die moeten weer aan de bak. Alphaville mag even rustig aan doen, maar dat is niet heel goed voor hem, dat vindt hij niet fijn. Hij wordt er vervelend van, want hij wil het liefst aan het werk.”