Evi van Rooij, Marcella Berends en Jojanne Dalemans scoren in Ermelo

Evi van Rooij, Marcella Berends en Jojanne Dalemans scoren in Ermelo
Evi van Rooij uit Sint-Michielsgestel gaat beladen met kampioenstitels, sjerpen en eredekens naar huis. Ze was eerder vandaag al de beste in de L2 cat. C en won nu met C-pony Forest Gump ook nog de gecombineerde Z1/Z2 Felix Hippische Juristenprijs voor C-pony’s.

Er was geen twijfel over wie er de beste was in het Z1/Z2 cat. C. Evi van Rooij stond unaniem bovenaan bij de drie juryleden en behaalde de prachtige overall score van 70.20%. Ze stond daarmee ruim 5% los van de concurrentie. Evi Kissen eindigde met de Mensinghe’s Casper op een mooie tweede plaats met een score van 66,47%, terwijl Michelle Berends met Allstar de derde prijs mocht ophalen, zij kregen van de jury een score van 66,07%.

De L2 cat AB Harry’s Horse prijs werd gewonnen door Marcella Berends op haar pony met de toepasselijke naam Himmeren’s Goudtopaas. De amazone uit Emmer-Compascuum reedt naar een score van 68.44%.

“Ik vond het een heel mooie proef”, vertelt Marcella terwijl ze nog even knuffels met haar pony. “Vooral in het drafgedeelte is hij heel goed.” Naast goed dressuur rijden, houdt Marcella er ook van om lekker speels met haar pony bezig te zijn. “Hij is heel braaf. Ik kan er in de stal zo bij gaan liggen. Ook ga ik er wel eens achterstevoren op zitten, of in de wei rijden zonder zadel.”

Voor Anne-Sophie Sueters uit Alphen aan de Rijn was er met haar Zilver een tweede plaats met een score van 68.06%, gevolgd door Britt Daamen uit Maaseik die met haar Twister naar een score reed van 67.28%.

De titel in het L2 cat. DE Pikeur Prijs ging naar de amazone uit Holten, Jojanne Dalemans. Samen met haar Baroe kreeg ze een mooie score van 70.00% van de jury. “Meedoen was al leuk. Ik heb gewoon mijn best gedaan”, lacht ze.
Jojanne rijdt voor PC de Holterbergruiters. Ze scoorde precies 70% met haar pony Baroe en was daarmee de overtuigende kampioen. “Ik heb Baroe zelf opgeleid en ben heel erg trots op hem!”

Het reservekampioenschap ging naar de uit Wapenveld afkomstige Romy Schaftenaar met Lupido L’e Luxe met een score van 67.94%, gevolgd door Marten Luiten (Winschoten) op Goldwin’s Hoeve’s Valerion. Zij reden naar een score van 67.89%.