Esmee Donkers naar de winst bij de Young Riders

Esmee Donkers naar de winst bij de Young Riders

Met twee overwinningen is Esmee Donkers met haar Chaina de overtuigende kampioen geworden van het NK Dressuur voor Young Riders. Jasmien de Koeyer won met Esperanza zilver, Robin Bernoski met Velasquez won brons.





Kampioenen Esmee Donkers is vooral heel erg trots op hoe haar Chiana onder de omstandigheden zo rustig is gebleven. “Vrijdag reden we in heel veel regen en nu was het stadion al best druk. Ze is heel braaf maar wel heel sensibel, dat ze het nu gewoon allemaal weer deed en volop mee bleef werken, geeft vertrouwen. Nadat ik de finale van de MDH-Kostendrukkers Cup had gewonnen wist ik wel dat we kansen hadden op het NK, maar dit had ik nog niet verwacht”, vertelt de stralende kampioene.
Ook bondscoach Alex van Silfhout is zeer tevreden over de verrichtingen van zijn pupillen.

“Esmee geeft met haar paard een heel harmonieus en vanzelfsprekend beeld en had echt een goede rit. Als de moeilijkheidsgraad van haar Kür nog een tikje omhoog gaat, dan kan ze ook boven de 80% scoren. Jasmien reed wel een goede Kur, haar paard gaat heel goed over de benen, dat zag er goed uit. De pirouettes zijn nog wel een aandachtspunt. Robin Bernoski reed ook een gedurfde proef met goede moeilijkheidsgraad. Ze hebben het goed gedaan.”

De Junioren en Young Rider teams waarmee van Silfhout naar het EK wil, dat van 7 tot en met 13 augustus in Roosendaal verreden wordt, worden komende week bekend gemaakt. “Daar moet ik goed voor gaan zitten, ik ben er echt nog niet uit”, vertelt Van Silfhout.