Emotionele Z1-titel voor Bart Vreeze

Emotionele Z1-titel voor Bart Vreeze

Het duurde even voordat Bart Veeze zijn emoties de baas was na het behalen van de KNHS Indoortitel in de klasse Z1. “Ik huil nooit na de proef, maar nu hield ik het niet droog.” Blijdschap was er ook bij Vai Bruntink die met haar goedgekeurde hengst Ebony zilver won en bij nummer 3 Julia Groenhart.





Winnaar Bart Veeze had een reden voor zijn emoties. “Delgado is gefokt en in eigendom van Joyce en Ad Vroom. Ad is een paar weken overleden. Dat maakt het zo bijzonder.” Veeze rijdt de bruine zevenjarige Delgado sinds vorige zomer. “We hebben een wedstrijd buiten gereden en zijn daarna gelijk aan de selecties begonnen tijdens het indoorseizoen. Dus het is wel snel gegaan. Delgado is een paard met veel tritt in de benen. Hij stapt goed en draaft heel goed. In de galop kunnen we nog het meeste winnen, al moet ik zeggen dat die vandaag ook heel goed was.”
Het was de week van Bart Veeze. “Vorige week eindigde ik hier met Brownboy op de negende plaats in de Lichte Tour, donderdagavond won ik de Dressuuravond bij Bathmen te Paard en vandaag de titel in het Z1 met Delgado. En ik heb thuis nog een paar goede zesjarigen, dus misschien wordt het wel het jaar van Bart Veeze.”

Kijk hier voor alle resultaten.