Elf afgevaardigden voor Blom Cup tijdens CK Drenthe

Elf afgevaardigden voor Blom Cup tijdens CK Drenthe
Naast alle keuringen en de Pavo Cup-rubrieken vond er in Veeningen ook een selectiewedstrijd om de Blom Cup plaats. Cor Loeffen en Arnold Kootstra beoordeelden de combinaties in de springring.

Arnold: “We hebben negentien paarden gezien en daarvan mogen er elf door naar Ermelo. Onze algemene indruk was dat het ging om een nette groep paarden, waarvan een aantal nog vrij groen was in de africhting.

Daar hebben we geprobeerd doorheen te kijken en we hopen dat deze paarden op de KWPN Kampioenschappen volgende maand al weer beter geschoold zijn. De hoogste score, 24.2, was voor een zoon van Etoulon VDL uit een merrie van Indoctro.

Aan hem konden we voor het springen 8.2 kwijt en Hermien de Weerd verdiende voor haar wijze van rijden een 7.8.” Twee keer 8 punten waren er voor Wezenberg’s Montanban (Monte Bellini x Chambertin) met Miranda Spronk-Rienties in het zadel. Als derde mocht opstellen Irvington VDL (Baltic VDL x Mr. Blue). Met een fijn sturende Maxime van Andel op zijn rug kreeg hij een 7.5 voor het springen en een 8.5 voor het gereden zijn.