El Capone gooit hoge ogen bij Henstencompetitie

Marieke van der Putten won woensdag met El Capone (UB 40 x OO Seven) de eerste wedstrijd van de GMB KNHS/KWPN Hengstencompetitie in Deurne in de klasse L met 92 punten. In de klasse M was Emmelie Scholtens met Desperado (Vivaldi x Havidoff) de beste (91,5 pnt). de klasse Z/ZZ kwam op naam van Dinja van Liere en Duvals Capri Sonne jr (v.Rhodium).

‘Dat de D-jaargang een hele sterke is, wisten we al. Maar het was echt genieten omdat we dat vandaag maar weer eens bevestigd kregen’, erkende juryvoorzitter Toine Hoefs na afloop van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie klasse M. De winst ging naar de KWPN-hengst Desperado (Vivaldi x Havidoff) onder Emmelie Scholtens met 91,5 punten! Voor de zuivere stap, de met veel houding en techniek uitgevoerde draf en de gedragenheid/souplesse kreeg de hengst negens, daarnaast een 9,5 voor zijn sterke galop en de algemene indruk. Emmelie Scholtens bleek vooral concurrent van zichzelf, want ze pakte de tweede positie met stalgenoot Dorado (Krack C x Rousseau). De expressieve voshengst kreeg de ultieme 10 voor zijn draf. Een draf uit het boekje, aldus Hoefs. Met een 8,5 voor de stap, een 8 voor de galop en negens voor de gedragenheid/souplesse en algemene indruk kwam Dorado uit op 88,5 punten. Diederik van Silfhout liet met de krachtig bewegende Don Tango B (Contango x Jazz) ook een sterke indruk achter. Hij kwam uit op 86,5 punten. Dream Boy(Vivaldi x Ferro) kwam onder Gerdine Marée op de vierde plek.

In de gecombineerde klasse Z/ZZ-Licht streek Dinja van Liere met de AES-gekeurde hengst Duvals Capri Sonne Jr (Rhodium x San Remo), die als enige een ZZ-L proef liet zien, glansrijk de totaaloverwinning op. De met veel afdruk bewegende blikvanger kwam uit op een mooi puntentotaal van 85, met onder meer 8,5-en voor de drie basisgangen en een 8,5 voor de gedragenheid en souplesse. De hengst, die in 2010 werd geveild in de KWPN Select Sale, beweegt met veel tact, een goede houding en een expressieve bewegingsvorm. Met vier punten minder eindigde de goed bewegende Cupido (Daddy Cool x Contango) op een goede tweede plaats (81 punten). Hij viel op met zijn goede houding, looplust en souplesse. De goed galopperende en met afdruk dravende Decor Cachet L (Jazz x Ferro) kwam op de derde plek met totaal 79,5 punten.

© knhs.nl