EK Young Riders: Nederlanders op positie met bronzen medaille

EK Young Riders: Nederlanders op positie met bronzen medaille

Vandaag is in Roosendaal het EK dressuur voor Young Riders, Junioren en Children van start gegaan met de wedstrijden. Voor de Junioren en Young Riders is het eerste deel van de landenwedstrijd achter de rug. Bondscoach Van Silfhout is tevreden over dag één, de teams staan nu op een zilveren en bronzen positie.





Bij de junioren kwamen vandaag Thalie Rockx en Florence Siemer in de baan. Met haar Verdi de la Fazenda scoorde Rockx 71.243% en staat daarmee voorlopig derde. Florence Siemer liet 70.108% noteren en staat op plaats zeven. Met deze twee scores staat het juniorenteam op de tweede plaats achter Duitsland.
Bij de Young Riders reed Lisanne Zoutendijk Kostendrukkers Ringo Star naar 69.158% en een voorlopige vierde plaats. Bo Oudhof kwam met Colt Sollenburg uit op 67.710% en staat nu op plaats 11. Voor de Young Riders is er een voorlopige derde plaats in de team rangschikking achter Duitsland en Zweden.
Morgen gaat de tweede helft van het deelnemersveld bij zowel de Young Riders als de Junioren van start.

Morgen moet het uitgemaakt
Bondscoach Alex van Silfhout kijkt tevreden terug op dag één van het EK. “De junioren reden allebei heel netjes, geconcentreerd en zonder fouten rond. Bij de Young Riders reed Bo op zich goed, maar met een paar foutjes. Lisanne had een beetje pech. Haar paard schrok bij het binnenkomen van iets op de grond, maar verder was het sterk gereden. We zullen morgen kijken wat het gaat brengen. In de training lijkt het allemaal goed en is er geen reden om niet positief te zijn. De Duitsers zijn natuurlijk sterk en ook de Zweden doen goed mee, maar morgen moet het uitgemaakt worden”, vertelt de enthousiaste Van Silfhout.

Kijk hier voor alle uitslagen. Via deze link zijn die ook morgen weer live te volgen.

Kijk hier voor het bericht van de Nederlandse afvaardiging.