EK Junioren: Zesde plaats voor Lisanne Zoutendijk

EK Junioren: Zesde plaats voor Lisanne Zoutendijk
In het Zuidfranse Vidauban is gereden voor de Kür-medailles bij de junioren. Publiekslieveling Spanjaard Juan Matute Guimon won goud met een energieke en vrolijke Kür (81,600%) met zijn 8-jarige Dhannie Ymas (v. Don Crusador), opnieuw zilver voor Semmieke Rothenberger, brons nu voor de Deense Hanna Vallentin.

Onder leiding van Dominique Filion ging Laura Quint (Heerde) als eerste voor Nederland van start met haar schimmelhengst Velazquez op de mooie filmmuziek van ‘Once upon a time in the West’. Ze toonde een grote tegenwoordigheid van geest door na een te vroeg gesprongen wissel op de andere hand op dezelfde plaats een wissel te rijden. Dominique Filion complimenteerde haar met haar initiatief, knap!

Mercedes Verweij (Hem) reed een mooie strakke proef. Ondermeer haar lijn appuyement – volte- schouderbinnenwaarts was fijn vloeiend gereden. Een prettig beeld, beloond met 73,800%.

Lisanne Zoutendijk besloot om met Kostendrukker’s Ringo Star de door Charles Monterie gemaakte Kür te rijden die ze op Jumping Amsterdam ook had gereden en die internationaal toen goed werd beoordeeld. Kostendrukker’s Ringo Star liep even iets voor op de door dj Avici gearrangeerde dance-muziek en Lisanne besloot een volte in te lassen vóór een diagonaal. Dat leverde aan het eind van de diagonaal een mindere wissel op. Indrukwekkend was weer de slot-AC-lijn met uitgestrekte draf die in de individuele proef zelfs een 10 had opgeleverd.

“De combinatie was hier in bloedvorm, ik ben er trots op”, zei trainster Coby van Baalen. Lisanne Zoutendijk werd opnieuw de beste Nederlandse, deze keer e.a. met de Duitse Hannah Erbe, gisteren individueel goud, nu te veel last van spanning.

Bondscoach Tineke Bartels besloot het junioren-EK met de woorden: “Iedereen heeft veel geleerd! Wij doen het zo slecht niet, ook niet met al onze begeleiding er omheen. En een compleet team eromheen was hier wel nodig!”