EK dressuur voor de jeugd kan van start gaan, alle Nederlandse paarden goedgekeurd

EK dressuur voor de jeugd kan van start gaan, alle Nederlandse paarden goedgekeurd
Vanmorgen stonden in Roosendaal de vet-checks op het programma in het kader van het Europees Kampioenschap voor de jeugd. Ondertussen is bekend dat voor Nederland alle twaalf paarden werden goedgekeurd en dus van start mogen gaan op deze wedstrijd.

Het eerste deel van de landenproef voor junioren en young riders vindt morgen plaats, voor de children is het nog wachten tot donderdag.

Het juniorenteam bestaat uit Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido, Sem Stiemer met Waldemar, Florence Siemer met Zidane en Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda. Zij komen vrijdag en zaterdag ook nog terug voor de individuele dressuur, en zondag zien we hen aan het werk in hun kür op muziek.

Esmee Donkers met Chaina, Jasmien de Koeyer met Esperanza, Bo Oudhof met Colt Sollenburg en Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star gaan Nederland vertegenwoordigen bij de Young Riders. Hun programma ziet er hetzelfde uit als dat van de junioren.

De children moeten nog even wachten om hun wedstrijd te mogen rijden. Chiel van Bedaf met Bond’s Painting, Sanne Buijs met Happy Feet, Lara van Nek met Fariska en Sanne van der Pols met Excellentie starten donderdag met de Preliminary Test. Zaterdag wordt de landenproef bij de Children verreden en zondag de individuele finale proef.