Edward Gal: "Ik ben heel blij met de prestaties van Zonik"

Edward Gal: "Ik ben heel blij met de prestaties van Zonik"
Gisteren imponeerde Edward Gal tijdens de Olympia Horse Show in Londen. Gal reed er naar de overwinning met een ruime voorsprong. Na afloop reageerde hij opgetogen.

“Ik ben heel blij met de prestatie van Zonik en het kan nog beter. Het was voor hem de eerste keer in zo een grote arena en hij was best even onder de indruk. Aan het begin van de proef heb ik daardoor iets meer naar voren moeten rijden dan ik wilde. Maar ik ben super blij en ik denk echt dat het een paard is dat een grote toekomst tegemoet kan gaan.”

Ook Bondscoach Rien van der Schaft is zeer enthousiast over de Nederlandse prestaties. “Beide combinaties hebben echt heel goed gepresteerd en het mooiste is misschien wel dat ze beide nog beter kunnen. Er zit echt nog rek in. Ook derde Nederlandse Katja Gevers reed trouwens heel goed. Dat was echt een mooie solide, correcte  proef en ik had gerekend op een score van boven de 70%, maar daar kwam ze net niet aan. We hebben in Nederland echt een heel stel goed combinaties en paarden en er komen er nog meer aan.”