Dujardin zonder twijfel de beste in Wereldbeker finale

Dujardin zonder twijfel de beste in Wereldbeker finale
Door vandaag een vrijwel perfect Freestyle neer te zetten in Las Vegas liet Charlotte Dujardin er geen twijfel over bestaan wie de beste was dit weekend. Voor tweede maal op rui haalt ze met Valegro (v. Negro) met overmacht de Wereldbeker titel binnen. Edward Gal werd voor een derde maal in zijn carriére tweede.

In een waanzinnige proef (zie hier voor video) zet Dujardin wederom een prestatie van buiten deze wereld neer met KWPN-er Valegro. Het duo is in perfecte harmonie,  heeft een perfect ritme en zet tijdens de geperfectioneerde proef werdelijk geen pas verkeerd. Combineer dat met de super beweging van de dertienjarige Negro nakomeling en dan krijg je een superscore van 94,196%.

Edward Gal en  Glock’s Undercover N.O.P (v. Ferro) gingen er echter vol voor vanavond. De combinatie oogte super heet en scherp, maar Gal weet een betere en gecontroleerde proef als in de Grand Prix voor te schotelen met perfecte pirouettes. Echter sloop er toch een foutje in wisselserie om de pas in waardoor de combinatie met een uitzonderlijke proef uit komt op een geweldige score van 84,696%.

Jessica von Bredow-Werndl pakken de derde plaats in 80,393% met Unee BB (v. Gribaldi).  De Duitse combinatie begon sterk door direct na binnenkomst de pirouette en wissels te tonen. Echter zaten er wat fouten in de serie om de twee en was het galopgedeelte ook niet geheel vloeiend.  Haar sterke piaffe met veel ritme maken nog veel goed waardoor de combinatie een podium plaats veilig stelde.

Hans Peter Minderhoud reed een hele goede finale met Glock’s Flirt en eindige als vijfde.

Kijk hier voor alle resultaten.