Dujardin op overweldigende naar winst in Wereldbeker Amsterdam

Dujardin op overweldigende naar winst in Wereldbeker Amsterdam
Het blijft een overweldigend gezicht om de KWPN-er Velegro door de ring te zien gaan. Ook vandaag weer tijdens de Freestyle Grand Prix tijdens de Wereldbeker manche in Amsterdam was het adem benemend om naar te kijken.

De Brits-Nederlandse combinatie van Charlotte Dujardin en Valegro zette wederom een nagenoeg foutloos optreden neer en eindigen met een score van  stond de Brits-Nederlandse combinatie met een score van 93.900% op eenzame hoogte. Met verschillende tienen voor onder andere de piaffe en pirouettes domineert Dujardin vandaag de Freestyle tijdens Jumping Amsterdam.

Danielle Heijkoop zet een geweldige proef neer met Siro N.O.P. , maar legt het helaas voor het thuispubliek af tegen over de overzeese macht. Hoewel de proef van Heijkoop explosief en gewaagd was kreeg de Nederlandse amazone niet meer dan een waardering van 82.375% .

Diederik van Silfhout eindigde net onder de Duitse Wereldbekerklassementsleider Jessica  Von Bredow-Werndl  door een score van 79.950% neer op het bord te zetten.  Waar daar gisteren nog best wat spanning aanwezig was  leek Glock's Flirt vandaag meer op zijn gemak. Desalniettemin komt Hans Peter  Minderhoud niet verder dan een vijfde plaats, net gisteren in de Grand Prix.

Kijk hier voor alle resultaten.