Duitsland met stip bovenaan in Nations Cup dressuur

Duitsland met stip bovenaan in Nations Cup dressuur
De grote winnaars van de Nations Cup dressuur die zojuist op het programma stond in Aken zal zeker niet als een verrassing komen. Het zeer sterke team dat Duitsland met zich meebracht wist dan ook met overmacht de winst te claimen.

Met een totaal van maar liefst 236.457 punten gaat het Duitse team aan de leiding. Hierbij kwamen de beste resultaten van Isabell Werth die hier met haar Weihegold Old (v. Don Schufro) een score wist te behalen van maar liefst 83.171%, daarmee behaalde ze ook individueel de overwinning. Sönke Rothenberger wist gezeten in het zadel van Cosmo 59 (v. Van Gogh) naar een individuele derde plaats te rijden met een score van 78.757%. Het derde resultaat kwam van Dorothee Schneider en haar Sammy Davis Jr (v. San Remo) die een score bij elkaar reden van 74.529%.

Ze versloegen daarmee het team van Amerika die hier met 222.842 punten op de tweede plaats wisten te eindigen. Hier was de sterkste ruiter van het team Laura Graves met haar Verdades (v. Florett As) met wie ze individueel de tweede plaats bemachtigde met 79.514%. Voor het team van Denemarken kwam het beste resultaat van Cathrine Dufour en haar Atterupgaards Cassidy (v. Caprimond) die hier een score bij elkaar reden van 77.414% en waren daarmee onderdeel van de 218.457 punten die het Deense team bij elkaar wist te rijden.

Op de vierde plaats vinden we vervolgens het team van Zweden dat 216.400 punten bij elkaar reed, terwijl Spanje op de vijfde plaats eindigde met een totaal van 214.171 punten.

Het Nederlandse team eindigde op een voorlaatste plaats met een totaal van 207.914 punten. Het team bestaande uit Marieke van der Putten met Zingaro Apple (67.871%), Jeannette Haazen en haar Dabanos D'O4 (67.629%) en het hoogste resultaat van Patrick van der meer en zijn Zippo (72.414%) die individueel elfde werden.

Klik hier voor alle resultaten

Photo: CHIO Aachen/ Michael Strauch