Duitse winst in de Inter A bij het CDI3* Lier

Duitse winst in de Inter A bij het CDI3* Lier
Deze ochtend is de tweede editie van CDI Lier van start gegaan. Een hele week lang staat het Azelhof in teken van de dressuur. Vandaag en morgen zijn er CDI3* proeven en vanaf woensdag komen er ook enkele proeven voor de jeugd bij. Donderdag wordt het uitkijken naar de start van de CDI4*.

Om 8 uur verschenen de eerste combinaties in de ring voor de Inter A. Deze proef werd gewonnen door de Duitse Jana Kun en Balerina 262 (v. Biotop). De amazone kreeg met haar merrie van de jury 68.333%. Onze landgenoot Tom Franckx werd tweede met de bruine hengst Borsato (v. Bellissimo M). Deze combinatie was onderweg naar winst, maar door een parcoursfout werd er op het einde 2% afgetrokken van hun resultaat, deze regelgeving werd begin dit jaar doorgevoerd. Zo behaalde Franckx een totaal van 67.111%. De Engelse Alex Hardwick eindigde op de derde plaats met Royal Chester (v. Royal Highness). Voor hen was er een score van 66.972%.

Momenteel is het eerste deel van de Grand Prix bezig waarbij voor Nederland Veronique Henschen en Kebbie van der Heijden deze ochtend hun proef rijden. Vanmiddag is het tweede deel en kunnen we Shanda De en Coen van der Vlucht in actie zien.

Kijk hier voor alle resultaten