Duits podium bij Junioren op EK Videauban

Duits podium bij Junioren op EK Videauban

In het Zuidfranse Vidauban zijn de individuele medailles bij de junioren al verdeeld. Het was een compleet Duits klassement met een paar verschuivingen t.o.v. de landenwedstrijd. Semmieke Rothenberger werd nu met haar zwarte Gribaldi-merrie Geisha tweede, Europees kampoene werd Hannah Erbe met Carlos. De Deense Victoria Vallentin verloor het brons aan de Duitse Paulina Holzknecht. Beste Nederlandse werd net als in de landenproef Lisanne Zoutendijk met Kostendrukker’s Ringo Star met 74,053% en een zevende plaats.





Bondscoach Tineke Bartels zei: “Ik ben trots op de mentaliteit die mijn meiden hier hebben getoond. Dit is de internationale basis en deze ervaring hebben ze toch maar weer. We hebben drie Nederlandse Kür-finalistes, het reglementair maximale aantal!”

Marjan Hooge en Fulltime reden als eerste voor Nederland, maar de pijp was leeg. Toen volgde Laura Quint met de KWPN-hengst Velazquez (v.Krack C). De schimmelhengst werd nog heet in de proef en trok er enorm aan. “Het was een topproef, wat was ik blij!”, zei Laura Quint, “Lasso deed geen stap verkeerd!”. Met 71,632% werd het duo beloond.

Mercedes Verwey (Hem) reed met Zarah (v.Oscar) een iets minder fijne proef dan haar landenproef. In het stapgedeelte zakten jammer genoeg de punten.

Lisanne Zoutendijk stond met Kostendrukker’s Ringo Star even op 78% totdat ze in het drafgedeelte per ongeluk aan galoppeerde. Ze herpakte zich weer in het galopgedeelte en eindigde op 74,053%. En kwam na haar proef meteen in een waterballet terecht van de dienstdoend arts, de hitte werd veel ruiters in hun jasjes en met name met hun veiligheidshelmen op te veel.

Morgen staan de Kür-finales om individuele medailles op het programma.

Kijk hier voor alle resultaten.