Dressuur merrie Fine Time naar de VS

De UVM finaliste Fine Time (Furstenball x Sandro Hit) is opgenomen Helgstrand Dressage & Château Fontaine en is zo niet meer langer in Deense handen.

Bolette Wandt van Helgstrand vertelde eerder al dat er een hoop werk gaat in het vinden van de beste merries en te houden. Herverkoop is een onderdeel van hun concept en het opwerken van de merries tot topsport niveau is ook deel van hun strategie.

Fine Time is een zesjarige merrie die door Helgstrand oorspronkelijk gekocht is van John Westerdarp. Het paard zal nu gaan naar Jane Forbes Clark als toekomstig toppaard Catherine Bateson-Chandler's. In Denemarken had de jonge Oldenburger merrie al grote successen in kampioenschappen, eerst met de Zweedse Emma Ahlberg en later met de Australische Simone Pearce. Deze amazone reed deze zomer met Fine Time in de UVM-finale van Ermelo.

Helgstrand Dressage & Château Fontaine kregen via embryo transplantatie twee merrieveulens van Fine Time ontvangen met de hengsten Don Deluxe en Vicent Maranello. De merrie is nu terug naar Denemarken, maar drie fokmerries in Frankrijk verwachten veulens van drie verschillende hengsten.