Don Martillo blijft aan de leiding bij de vijfjarigen in Ermelo, Hesselhoej Donkey Boy laat vandaag sterke indruk na

Don Martillo blijft aan de leiding bij de vijfjarigen in Ermelo, Hesselhoej Donkey Boy laat vandaag sterke indruk na
Nadat gisteren reeds het eerste deel van de kwalificatie van de vijfjarigen werd verreden, kwam vandaag de tweede groep van deze jonge talenten in de ring voor het vervolg van de kwalificatiewedstrijd.

Don Martillo, de zwarte Hannoveraanse Don Juan de Hus hengst die de jury gisteren wist te overtuigen, behoudt zijn toppositie. Onder het zadel van de Duitse Ann-Christin Wienkamp reed hij gisteren een score bij elkaar van 9.76 punten. Hiermee blijven zij ook na vandaag leider van het klassement

Hesselhoej Donkey Boy, een Era Dancing Hit hengst, deed het vandaag dan weer erg goed. Met de Deen Jan Møller Christensen op zijn rug reed hij naar een eindtotaal van 9.64 punten. In het volledige klassement veroveren zij zo de tweede plaats.

Ferrari OLD, het nummer twee van gisteren, komt hierdoor op de derde plaats te staan. Met de Deen Andreas Helgstrand was zijn proef goed voor 9.42 punten. Ook het nummer drie van gisteren moet slechts één plekje inboeten. Casablanca, gereden door Simone Pearce, belandt op de vierde plaats met 9.16 punten.

D'Avie, een Hannoveraanse merrie die uitgebracht wordt door de Spanjaard Severo Jesus Jurado Lopez, gooide vandaag net als Hesselhoej Donkey Boy hoge ogen. Met een tweede plaats in de reeks van vandaag en een totaal van 9.14 punten komt zij in het klassement op de vijfde plaats te staan. De vader van deze D'Avie is dezelfde als die van de leider van het klassement: Don Juan de Hus.

Matchball OLD (v. Millennium) en de Duitse Stefanie Wolf wisten vandaag de laatste podiumplaats voor hun rekening te nemen. Met hun totaal van 9.0 punten klasseren zij zich uiteindelijk op de zesde plaats.

Het is nu uitkijken naar de kleine finale voor vijfjarige paarden, die morgen om 9u verreden zal worden.