Don Juan de Hus en Vitalis leveren dressuurkampioenen in Frankrijk

Don Juan de Hus en Vitalis leveren dressuurkampioenen in Frankrijk
Terwijl de internationale dressuur combinaties aan het werk waren in Saumur werd gelijktijdig op dezelfde locatie het Frans kampioenschap voor jonge dressuurpaarden gehouden.

Bij de vierjarigen leverde Don Juan de Hus de kampioen Dorian Grey de Hus. De Vitalis-zoon First-Step Valentin verlengde zijn titel, ditmaal bij de vijfjarigen. De Oldenburger Flair Royal (v. Fairbanks) werd kampioen bij de zesjarigen.

Vierjarigen



Het bleek een spannende strijd en Don Juan de Hus met Jessica Michel in het zadel gaven zich niet snel gewonnen. Het duo werd in de finale beloond met een score van 93,2%.  Het duo nam van bij de start een ruime voorsprong en werd uiteindelijk gevolgd door Star de L'Ocean met Guillaume Recoing. De Hannoveraanse dochter van Soliman de Hus haalde een totaal van 85,7%. Dionysos de Massa (v. Special Agent Amour) haalde het brons met 83,1%.




Vijfjarigen




De Belgische Pauluis won met de sBs goedgekeurde First-Step Valentin opnieuw het kampioenschap nu bij de vijfjarigen. De zoon van Vitalis was al succesvol op het wereldkampioenschap in Ermelo waar hij achtste werd. In Saumur ontving het duo 87,9%, goed voor de overwinning. De combinatie werd opgevolgd door MArgaux Damonneville mt Mac Donovan (v. Sir Donovan). Deze Belgische gefokte zoon van een Cantos Moeder haalde 83,1%.  Het brons was er voor Arnaud Serre met Lusitano Caporal de Massa (v. Rieto MLK).


Zesjarigen




De Oldenburgs gefokte Fairbanks-zoon Flair Royal won het goud bij de zesjarigen. Onder het zadel van Maxime Collard kwam de ruin tot 88,8%. Diamondgio (v. Diamo Gold) volgde op de tweede plaats met 86,0%. De hengst won vorig jaar het kampioenschap bij de vijfjarigen onder Lena Thouvenin en was ook al twee jaar actief op het WK in Ermelo. De Hannoveraan Quickstep (v. Quaterback) won het brons onder Clémence Jean met 84.4%.

Klik hier voor de uitslagen.