Dinja van Liere maakt favorieten rol waar op NK Lichte Tour

Dinja van Liere maakt favorieten rol waar op NK Lichte Tour

Tijdens de afsluitende Kür van het kampioeschap Lichte Tour vandaag zijn het Dinja van Liere en Duval´s Capri Sonne jr. die hun favorieten rol met een prachtige gereden proef helemaal waar maakten. Mieke van der Putten zorgde voor een succesvol Glock weekend door met Federleicht tweede te worden, bterwijl het brons naar Jonna Schelstraete ging.


“Dit is de derde titel op rij voor Capri Sonne”, aldus een gelukkige Dinja van Liere. “Vorig jaar ZZ-licht indoor, ZZ-zwaar buiten en nu Lichte Tour. De laatste tijd hebben we eigenlijk alles gewonnen. Nu doen we het even rustig aan. De Zware Tour is de volgende stap.”
De score van 79,667 zegt genoeg over het niveau van de finaleproef van de kampioenen. “Toch waren er nog een paar dingetjes die niet helemaal goed gingen, hoor. Maar ik ben super tevreden”, besluit Dinja van Liere, lid van het Rabo Talententeam.

“Van tevoren stond wel vast dat Dinja zou winnen, dus ik ben heel blij met de tweede plaats”, glimlacht Marieke van der Putten. De stalamazone van Hans Peter Minderhoud en Edward Gal rijdt Glock’s Federleicht nu driekwart jaar. “Ze is van de familie Glock en kwam vorig jaar gelijk met Flirt bij ons op stal. Federleicht is een heel lieve, werkwillige merrie waar je wel vriendinnetjes mee moet worden. Voorlopig blijf ik haar rijden richting Grand Prix.” Een goed weekend derhalve voor het Glock’s Performance Performance Center na de derde plaats van Edward Gal met Glock’s Voice gisteren in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg.

Wat goed is komt snel gaat ook op voor Jonna Schelstraete en de pas achtjarige Cupido, die als derde eindigden. “In september waren we nog ZZ-licht kampioen op de Hippiade. Sinds oktober rijden we in de lichte tour. Het moet allemaal nog wat meer bevestigd worden, maar ik ben met dit resultaat wel heel tevreden en heel blij.”

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Bron: persbericht KNHS