Danielle Heijkoop oppermachtig op Subtop Den Hoorn

Danielle Heijkoop oppermachtig op Subtop Den Hoorn
Het was gisteren Danielle Heijkoop die de subtop in Den Hoorn wist te domineren. Op Manege Chardon van rijvereniging PSV Klavertje Vier werden er zondag voor de subtop meerdere proeven gereden. Hier was het Heijkoop die in de proeven van het ZZ-Zwaar meerdere keren naar de winst wist te rijden.

Zo wist ze met haar Daula II (v. Gribaldi) maar liefst twee proeven op haar naam te schrijven met een score van 69.86% en een score van 68.14%. Ook behaalde ze in de eerste proef van het ZZ-Zwaar nog een tweede plaats met Emerald (v. Wynton) met wie ze naar een score wist te rijden van 63.86%. Hier ging de derde plaats naar haar stalamazone Carola Kral en Dancer (v. United) met een score van 62.93%. In de tweede ZZ-Zwaar proef ging de tweede plaats naar Frank Trommelen die hier met zijn Elton T (v. Zhivago) naar een score wist te rijden van 61.29%. De derde plaats bleef in handen van Laura Roling en haar Tsjalling D.L. met wie ze naar 59.29% wist te rijden.

 

In het Intermediaire I was het vervolgens Renate van Vliet die naar de winst wist te rijden met haar Jazz nakomeling Axia's Victory U.S. In deze Lichte Tour proef werd het tweetal beloond met een score van 67.04%. Zij bleven voor op Inge Broeken die met haar Cavendish (v. Lord Leatherdale) naar de tweede plaats wist te rijden met 64.80%,

 

Charlotte Kruiniger zette de toon voor de proef in de Prix St Georges. Zij wist samen met Uzzo (v. Lancet) naar een welverdiende 72.76% te rijden. Met deze score bleef ze ruim voor op Carmen Mulrain en haar Tropical Elino (v. Paddox) die uiteindelijk op een tweede plaats eindigden met een score van 64.4%.

In de Grand Prix ging de winst naar Jacobine Bijl en haar Arriverdeci (v. United), die hier door de jury beloond werden met een score van 70.45%. Zij bleef voor op Kim Schmid en de Metall nakomeling Pharmahorse Theodoor met wie ze op een tweede plaats eindigde met 70.14%.

Voor Yvonne Snieder was er vervolgens met Gathes Dowendy S (v. Contango) nog winst in het Intermediaire II met een score van 66.58%. Zij bleef op haar beurt weer voor op Floor van Beek met Wisconsin met wie ze naar een score reed van 65.00%. Charmayne Heinsmann behaalde vervolgens in de Intermediaire B een score van 63.21% samen met haar OO Seven nakomeling Wodette.

De winst bij de junioren bleef in handen van Merel van Wallenburg die hier met haar Zip (v. Painted Black) een mooi resultaat wist te noteren van 63.38%. Waarmee ze voor bleef op Fleur Hovers en haar Bolero Dvb die hier naar een score reden van 62.30%. Deze zelfde Fleur scoorde in de Z2 proef ook nog een resultaat van 63.55%,

Bij de Young Riders was het Britt Meersa die met de winst aan de haal ging. Zij deed dit in het zadel van Chicarie (v. Tolando) met een score van 65.13%. Hiermee bleef zij voor op Johan Kral met Eugene die hier naar een score reden van 62.43%.

 

Foto: Danielle Heijkoop en Siro