Carlijn Vaessen naar hoogste score in Hardenberg

Alle drie de leeftijdscategoriën in de selectiewedstrijd van het KNHS Subli Kampioenschap jonge dressuurpaarden in Hardenberg kenden een uitgesproken kopnummer. De vijfjarige Fossbuy (v.Ampère) werd door Carlijn Vaessen naar de hoogste dagscore gereden. G.Emelie won bij de vierjarigen. Net als in Almelo ging de winst bij de zesjarigen naar Veronique Roerink en Elvive.

Hanneke Gerritsen jureerde de selectiewedstrijd in Hardenberg samen met Marleen le Mat.”Een genot om naar te kijken”, aldus Gerritsen over de winnende vijfjarige Fossbury. “Niet een paard waarvan je gelijk zegt wow, maar een paard met veel mogelijkheden en waar je in de toekomst heel fijn mee aan de gang kunt. Hij kreeg van ons een 8,5 voor het schakelvermogen en voor de geschiktheid als dressuurpaard. We vonden het een heel all-round paard, dat door Carlijn Vaessen bijzonder keurig werd voorgesteld, stil in de aanleuning en heel vloeiend in de overgangen.”

“Elvive van Veronique Roerink maakt nooit een misse pas, die is zo tactmatig”, prijst Gerritsen de winnaar bij de zesjarigen. “Bij het begin van de proef kreeg Elvive een vlieg in het oor en schudde voortdurend met het hoofd. Maar ondanks die irritatie bleef ze braaf en gehoorzaam. Geweldig zoals de merrie de tact weet vast te houden in haar bewegingen. Voor de geschiktheid als dressuurpaard kreeg ze van ons een 8,5.”

De deelname aan de selectiewedstrijd in Hardenberg was niet heel groot. Bij de vierjarigen stelde Linda Verwaal de winnaar voor. G.Emelie (v.Johnson) verdiende een percentage van 75,8. “Een paard dat er echt uitliep in deze rubriek. Daar waren Marleen le Mat en ik heel enthousiast over. Met name de galop van G.Emelie is bergop en de draf is aansprekend. Een heel bruikbaar dressuurpaard”, besluit Gerritsen.

 

Uitslagen selectiewedstrijd KNHS Subli Kampioenschap jonge dressuurpaarden, Hardenberg

Vierjarigen

  1. G. Emelie (v.Johnson), Linda Verwaal, 75,80%

  2. Lumen Ghandi (v.Charmeur), Laura Zwart, 69,20%


Vijfjarigen

  1. Fossbury (v.Ampere), Carlijn Vaessen, 82,60%


Zesjarigen

  1. Elvive (v.Tuschinski), Veronique Roerink, 80,40%