Bennie van Es en Marten Luiten naar overtuigende overwinning in Tolbert

Bennie van Es en Marten Luiten naar overtuigende overwinning in Tolbert
Op de vierde dag van Indoor Tolbert werd gestart met de Intermediaire I. In deze rubriek er een overtuigende overwinning voor Bennie van Es met Dorian van Soma (v. Olgert 445) met een
percentage van 66,10%. Hiermee had Van Es zich ruimschoots gekwalificeerd voor de kür op muziek van vanavond, maar Van Es moest helaas afmelden. Hij verkocht van morgen namelijk
Dorian. Van Es: “Er speelde natuurlijk al een verkoop, maar vanmorgen werd de knoop doorgebracht. De nieuwe eigenaren wilden Dorian vandaag nog hebben. Dus daarom heb ik hem zojuist afgeleverd.Dorian zal bij zijn nieuwe eigenaren als leerpaard worden gebruikt.”

Van Es maakt nog kans om zich te selecteren voor de kür op muziek vanavond. Hij komt vanmiddag nog aan de start in de Intermediaire A met Michiel 442.
Heleen de Haas en Marc-Peter Spahn waren duidelijk aan elkaar gewaagd in de Intermediaire I. De Haas trok aan het langste eind met Alger T fan ‘e Boppelannen (v. Gjalt 426) met 62,79%. De derde prijs was voor Spahn me Dashy Boy (v. Lord Leatherdale). Spahn is erg succesvol op Indoor Tolbert. Zo won donderdag al de Z2 en werd hij vrijdag al vierde in de ZZ-licht.

Luiten behoudt stijgende lijn

Marten Luiten startte vandaag voor de derde keer Junioren met de Ampère-merrie Fynona en zegevierde opnieuw. Luiten: “Ik ben heel tevreden. Dit was de hoogste score tot nu toe en de
eerste keer dat we de individuele proef reden”. Luiten vervolgt: “De individuele proef is een moeilijker en deze hadden we nog nooit gereden. Dan mis je toch wat routine.” Hij scoorde 68,16% toch was het geen anonieme overwinning.

Young Rider Marjan Hooge werd door de jury bij H op kop geplaatst. Met de Jazz-nazaat Ego Tripper Texel scoorde ze gemiddeld 65,81%. Hooge won donderdag al het Z1 op Indoor Tolbert met haar andere troef Homerus P (v. Negro). Indoor Tolbert wordt dit jaar voor de dertigste keer gehouden in de HJC Manege Tolbert. Vanavond wordt vanaf 21:00 uur de kür op muziek verreden. Het concours duurt nog tot 31 maart.