Aston Martin NL definitief uit de sport na peesblessure

Aston Martin NL definitief uit de sport na peesblessure
Christa Larmoyeur's topper, Superhorse Aston Martin NL (v. Uphill), zal niet meer terug in de ring verschijnen. De vos ruin liep een zware peesblessure op in zijn stal. De twaalfjarige KWPN'er zal niet genezen van deze blessure en moet dus verplicht een punt achter zijn sportieve carrière zetten.

Voor Larmoyeur is dit een zware klap. "Verslagen en intens verdrietig voel ik mij. Heb net te horen gekregen dat Aston nooit meer in de sport terug komt." schrijft ze op haar Facebook. Eind 2015 moest Aston Martin aan zijn oog geopereerd worden om deze te laten verwijderen nadat hij een ongeluk had. Het duo had de trainingen vorig jaar hervat en was ondertussen al terug te zien op wedstrijden.

In oktober vorig jaar kwam Larmoyeur nog aan de start op de CDI3* van Le Mans met de vosse ruin. Ze behaalde toen een tweede en een vijfde plaats in respectievelijk de Grand Prix en de Grand Prix Freestyle.

Christa Larmoyeur plaatste het volgende op haar Facebook: "Verslagen en intens verdrietig voel ik mij. Heb net te horen gekregen dat Aston nooit meer in de sport terug komt. Mijn super atleet maar vooral mijn grote vriend heeft zichzelf in de stal een dusdanig ernstige peesblessure bezorgd dat er geen hoop meer is. Ze laten vandaag nog weten of hij mogelijk nog wel pijnvrij op de wei zou kunnen lopen, de rest van zijn leven. Daar zou ik nog alles voor over hebben dus laten we daar dan maar voor duimen. We hebben veel overwonnen met zijn tweeën maar dit gaat ons niet lukken. Even geen woorden voor dit alles."