Arthur van Rooij maakt favorieten rol waar in Z2 kampioenschap

Een prachtig podium in het Z2 Indoorkampioenschap. Op de hoogste trede de ervaren Arthur van Rooij met de machtige Cupido, de talentvolle juniore Febe van Zwambagt met FS Las Vegas op zilver en Mara de Vries met de chique en talentvolle merrie De Mijne C op de derde plaats.





Voor kampioen Arthur van Rooij is de titel geen vanzelfsprekendheid. “De druk om te presteren wordt zeker niet minder. Je moet het elke keer maar zien te klaren om de proeven te rijden zoals de jury dat wil zien. Hier doen wel de beste 30 combinaties van Nederland mee. Het is heel intensief, de training en een lang traject van selectie via de kring, de Brabantse Kampioenschappen en dan hier in Ermelo. Dat kost veel energie. Voor mij is het maar hobby. Ik heb mijn eigen kapperszaak Beaucoupe in ’s Hertogenbosch met een 40-urige werkweek.”
Zijn achtjarige talentvolle krachtpatser Cupido rijdt Van Rooij nu een jaar. “Hij was tot M1 opgeleid toen zijn fokker Stal Eickendonck uit Den Dungen precies een jaar geleden bij me kwam. Ik ben nu mede-eigenaar van Cupido. Vorig jaar wonnen we de Z1-titel op de Hippiade. Eigenlijk hebben we in een jaar tijd alles gewonnen waar we gestart zijn. Dat is wel uniek.”

Febe van Zwambagt promoveerde onlangs met haar vos FS Las Vegas naar het A-kader bij de junioren. In het Z2 kampioenschap behaalde ze een mooie tweede plaats. Mara de Vies won

Kijk hier voor alle resultaten.